Интересна интерпретация на факта, че първият мач между Стяуа и ЦСКА ще се играе в Клуж даде румънското електронно издание „Prosport” . То се различава от медийната интерпретация в българските медии, че по-далечното разстояние от София до този град ще спре част от „червените” фенове да пътуват до там.

„Това е начинът босът Бекали да се спаси от собствената агитка - пишат отвъд Дунава. – Разстоянието от Букурещ до Клуж е 436 километра и се взима за 5 часа и 39 минути. Същевременно пътят от Букурещ до София е 390 километра, което означава, че при „домакинството” си в Румъния привържениците на Стяуа ще трябва да пътуват повече километри, отколкото при гостуването в България. Все пак митническата проверка, която отнема 5 минути на Дунав-мост, горе-долу изравнява времетраенето и пътят до българската столица трае 5 часа и 35 минути. Това прави общо 826 километра за двата мача”, изчислява „Prоsport” трасето за феновете на Стяуа. Именно толкова километра делят София от Клуж през Букурещ.

Стяуа няма да може да ползва собствения си стадион „Генча” срещу ЦСКА, а освен това е получила отказ от президента на Румънския футболен съюз Мирча Санду за новопостроения Национален стадион в Букурещ. Босът на съюза държал арената да бъде открита официално с мач на представителния отбор на страната.