Мечтата на Наполи е да играе на финала на Лига Европа с другия италиански представител, оцелял до момента - Фиорентина. Това разкри нападателят на южняците Лоренцо Инсиние малко след класирането на тима му за полуфиналната фаза на надпреварата. 

Дали това желание ще се сбъдне, ще се разбере най-рано в петък следобед, когато се тегли жребият за предпоследния кръг на турнира и там двата италиански представителя не трябва да се падат един срещу друг. 

"Постигнахме много важна цел през кампанията си и стигнахме до етап от турнира, който ни дава увереност, че ще извървим целия път в него. Заслужаваме го, защото сме много сплотен колектив и искаме да играем на финала във Варшава."

"Много бих се радвал в последния мач да играем с Фиорентина. Ако това се случи, ще е страхотен знак за развитието на италианския футбол. А стигне ли се до там, ще направим всичко възможно да спечелим турнира", сподели Инсиние след двубоя с Волфсбург. 

Наполи е най-убедително класиралият се тим за полуфиналите, след като отстрани втория в германския шампионат с общ резултат 6:3, който можеше и да е по-голям, ако не беше отпускането в края на втория мач в Неапол.