Наполи и Волфсбург си спретнаха ново голово шоу и в реванша от четвъртфиналите в Лига Европа. Двата тима завършиха зрелищно 2:2, но радостта е за италианците, които в първия мач съсипаха "вълците" като гости с 4:1. 

Двата тима се развихриха след почивката. Тогава домакините поведоха с 2:0 след голове на Хосе Кайехон и Дрийс Мертенс, но германците изравниха набързо чрез Тим Клозе и Иван Перишич. Но за чудо силите не им стигнаха.

Първото полувреме в Неапол беше доста скучно и без особени положения. Играчите на Рафа Бенитес се бяха прибрали в защита и не си позволяваха излишни рискове. Гостите уж държаха повече топката, но просто не знаеха какво да правят с нея. 

Те все пак имаха някакви шансове да открият, но не се възползваха от тях. Първо в 28-та минута Жосуа Гилавоги нахлу във вратарското поле, но тръгна да подава към Никлас Бендтнер, вместо да разстреля вратаря. 

След това, към края на полувремето, Максимилиан Арнолд също нахлу в наказателното поле, но не можа да вкара, а в 43-та минута и Никлас Бендтнер имаше шанс, но го пропиля. Домакините отправиха първия си удар към вратата на Волфсбург едва в последната минута на полувремето, но Гонсало Игуаин стреля на няколко сантиметра в аут. 

Развръзката в този мач явно беше оставен за след почивката. Първо в 47-та минута прекрасен пробив на Дрийс Мертенс и центриране Хосе Кайехон от няколко сантиметра не успя да засече топката в мрежата. 

Но гол падна. В 50-та минута Гонсало Игуаин намери перфектно Хосе Кайехон на десния фланг и той нахлу в наказателното поле. Ударът му рикошира в защитник на Волфсбург и направи топката неспасяема за вратаря Диего Беналио - 1:0. 

Този развой окончателно уби интригата в мача, но домакините искаха да я доубият и успяха да го сторят в 65-та минута. Тогава пак Игуаин се прояви като асистент, като намери в наказателното поле непокрития Дрийс Мертенс. Холандецът стреля, но Беналио изби. При добавката Мертенс нямаше как да сбърка - 2:0. 

След този развой домакините се успокоиха тотално и се отпуснаха. Затова бяха наказани в рамките на две минути между 71-та и 73-та. Първо Тим Клозе с глава намали след перфектно центриране, а само две минути след това Гилавоги сложи топката на главата на Иван Перишич и той разстреля Мариано Андухар за 2:2. 

Така въпреки усилията и на двата тима поне да излъчат победител в този мач, нов гол не падна и те се оттеглиха с по два отбелязани гола. Това позволи на Наполи да стигне до полуфиналите на надпреварата, а кой ще бъде съперник на италианците там, ще стане ясно в петък следобед след жребия.