Старши треньорът на Шахтьор Мирча Луческу бе щастлив, че класира своя тим на финал за Купата на УЕФА, но както сам призна, това трудно се забелязва с просто око. „Обикновено на лицето ми не се изписват тези емоции, които преживявам вътрешно,” обясни Луческу. „Сега също едва ли си личи всичко, което аз чувствам. Но ние си свършихме страхотно работата, влязохме в историята. Беше много тежък мач, първата среща също. Затова искам да поздравя и Динамо, които се представиха на много високо ниво.”

„Като цяло, нивото на футбола, което показаха и двата отбора, отговаряше за полуфинал в УЕФА. Предстоят ни още мачове с Динамо до края на шампионата и съм сигурен, че и те ще бъдат интересни,” добави специалистът.

Защитникът на Шахтьор Чигрински каза още: „Признавам, че най-силният ни съперник в турнира на УЕФА беше Динамо. Въпреки че ние се познаваме отлично, беше интересно и даже тежко да ги срещнем точно тях в подножието на финала. Наистина, преди да стигнем до тук, обсъждахме с момчетата в съблекалнята, че би било още по-интересно да се изправим един срещу друг на финала, но и сега си беше емоция.

„Смятам, че си заслужихме участие на финала. В последните пет години три пъти ставахме шампиони на Украйна, но нито веднъж не успяхме да спечелим Купата на УЕФА. Не мога да твърдя, че ще степенуваме турнирите, но ако спечелим купата на УЕФА, дори и да не сме шампиони, пак мога да нарека този сезон успешен. На финала не мога да имам предпочитания, важното е, че сме там,” завърши бранителят.