Съперникът на ЦСКА в третия квалификационен кръг на Лига Европа Клифтънвил има сериозен проблем. Неочакваният успех над хърватския Цибалия и фактът, че футболистите на северноирландския отбор не са професионалисти, поставя участието на много от тях в мача с „армейците” под въпрос. Причината: по време на мача, футболистите на Клифтънвил трябва да са на обичайното си работно място и не се знае, дали ще могат да си издействат почивка.

„Това е много бърз обрат за нас, особено като се има предвид, че нашите играчи са с полупрофесионални договори”, заяви старши треньорът на отбора Еди Патерсън пред официалния сайт на УЕФА.

„Ще трябва да видим, колко от нашия състав ще могат да се освободят от работа. Няма да е лесно. Но ще се притесняваме за това след уикенда. Първо ще се насладим на успеха и след това ще се концентрираме върху ЦСКА. Това ще бъде пореден страхотен тест за нас”.

Относно невероятния успех срещу Цибалия, Патерсън коментира: „Да продължиш в Европа, след като си срещнал отбор, само от професионалисти и в ужасни условия е извън най-смелите ни мечти. Фактът, че преодоляхме предизвикателството на Цибалия и преминахме в следващия кръг ще изненада много хора, но моите играчи заслужават много похвали”.

„Те бяха невероятни и се справиха със задачата си. Казах им да вярват в себе си, излизайки за този мач и те го направиха. Те направиха себе си и клуба горди. Някой ми каза, че това е един от най-великите резултати в клубната история. Това е велико постижение”, допълни специалистът.