Наставникът на Волфсбург Дитер Хекинг призна, че неговият тим е бил напълно надигран от Наполи при домакинското поражение с 1:4 в първи мач от четвъртфиналите в Лига Европа.

„Вълците“, които се справиха с Интер в предишната фаза, допуснаха два гола още преди почивката, а след нея инкасираха други два, преди Никлас Бентнер да реализира към края на срещата.

„Искам да поздравя Наполи, те направиха най-силния си мач от месеци насам, макар и не без наша помощ“, каза Хекинг. „Стартът на мача не беше толкова негативен, но след като допуснахме първия гол, ни липсваше тактическа интелигентност. Ние тръгнахме напред, за да се борим както срещу Интер, и оставихме пространства отзад, а Наполи е друга класа в сравнение с Интер.“

„Наполи спечели много индивидуални дуели по терена. Често се опитвахме да играме прекалено хитро, вместо просто да атакуваме и да ги притискаме. Гонсало Игуаин се движеше брилянтно между централните ни защитници, а това бе мач, който да ни подготви за Шампионската лига през следващия сезон. Трябва да признаем превъзходството на Наполи. Не сме губили много пъти през сезона, но понякога поражението може да бъде полезно за израстването на тима“, допълни специалистът.