Старши треньорът на Тулуза Ели Боп заяви по време на официалната си пресконференция на българска земя, че според него ЦСКА е фаворитът в мача-реванш за влизане в групите на турнира за Купата на УЕФА. Въпреки това наставникът на френския отбор се надява неговите момчета да се представят подобаващо в този двубой.

„Още при тегленето на жребия казах, че ЦСКА е фаворит още повече, че те имат много по голям опит в евротурнирите отколкото ние. Все пак днес аз ще използвам така популярното клише - 50:50 и двата отбора са с равни шансове за победа”, каза Ели Боп.

„За 48 часа изиграхме 2 мача и това няма как да не се отрази на моите футболисти и техните организми, но в такъв важен двубой, моралните качества трябва да излязат на преден план”, добави наставникът на Тулуза.

На въпрос, дали според него липсата на Александър Тунчев ще се отрази на „червените”, той каза: „Аз не мисля, че една среща се решава в присъствието на един състезател. Сега ЦСКА ще трябва да гради играта, а ние ще трябва да направим добър блок в защита и ще заложим на играта ни срещу Марсилия – на контраатаката. По принцип аз уважавам всички съперници срещу които се изправям, знам че ЦСКА е огромен колектив и ще изиграе на ниво утрешния мач.”

На въпрос, от кой играч най-много се притеснява в ЦСКА, френският наставник заяви, че всеки футболист на съперников тим е опасен, но пожела да запази в тайна кой е най-добър: „Ние също не сме за подценяване. Млад отбор сме, учим се в течение на времето, много сме способни и затова казах, че мачът е 50:50, но на фона на това, че те са домакини, според мен са фаворитите.”

На въпрос от страна на български журналист, ще се отрази ли на Тулуза, че в последните 4 мача нямат победа, Ели Боп каза: „Мисля, че във всичките тези двубои се представихме много добре и въобще не виня футболистите, че не стигнаха до победата. Особено срещу Ланс където играхме на много добро ниво.”

В края на пресконференцията той бе запитан на кой от стадионите, на които е гостувал неговият отбор му е било най-трудно, наставникът отговори: „Може пък тепърва да ни предстои да играем на такъв терен.”