Българският национал Александър Тонев имаше голям принос за победата на своя отбор Селтик над румънския Астра в третия кръг на Лига Европа. "Детелините" надделяха с 2:1, а юношата на ЦСКА участва във второто попадение на тима си. 

Тонев се появи на терена като резерва в 57-та минута и раздвижи играта в нападение на тима си. Той си изкара и жълт картон в 70-та, а освен това имаше и два шанса да се разпише, но не беше точен. 

Мачът предложи интересно първо полувреме, в което чистите положения бяха за гостите. Три големи пропуска обаче направиха Константин Будеску в 22-та минута, Такаюки Сето още в следващата атака и Габриел Еначе в 31-та. 

Домакините запазиха шансовете си за след почивката. Най-чистата възможност за тях пропиля Стефан Шчепович, който не успя да се разпише с глава от малкото наказателно поле, пращайки топката в аут след перфектно центриране. 

За да промени нещата на терена, мениджърът на шотландците пусна Тонев в 57-та минута и нашето момче се отличи почти веднага с хубав изстрел. Той стреля мощно в 61-та минута, но топката мина встрани от вратата. 

Така се стигна до 73-та минута, когато най-после падна гол в този мач. Тогава Антъни Стоукс центрира перфектно от фаул, Шчепович се извиси над защитата и с глава прати топката в горната греда, тя рикошира и влезе в мрежата за 1:0. 

Шест минути по-късно дойде и голът, който впоследствие се оказа победен. Тогава Тонев стреля, вратарят на Астра изби, но топката падна на крака на Стефан Йохансен и той я насочи в мрежата за 2:0. 

Всичко изглеждаше като сигурна победа за Селтик, но румънците се върнаха в играта само две минути след гола. В 81-та Вилиам от Астра намери Габриел Еначе, който с малко късмет я прати в мрежата за 1:2, но това беше всичко в този мач. 

Така Селтик дели първата позиция с другия лидер Ред Бул Залцбург с по седем точки. Динамо Загреб се отдалечава зад конкурентите си, като има само три точки, докато Астра е без актив.