Съперникът на ЦСКА в Лига Европа – Динамо Москва, записа минимална победа над Ростов в среща от 18-я кръг на руското първенство. Столичани се наложиха с 1:0, като треньорът Андрей Кобелев за пореден път остави българския нападател Цветан Генков извън групата за срещата. Бившият футболист на Локомотив София от доста време не попада в плановете на наставника.

Гостите от Москва успяха да наложат начален натиск на Ростов, а попадението не закъсня. В 28-та минута Александър Кокорин намери добре Александър Кержаков, който с майсторски удар вкара единственото попадение в срещата.

Съперникът от Ростов почти не успя да застраши вратата на Динамо, но нападението на гостите също не показа ниво в оставащите минути до края на двубоя. На няколко пъти Кержаков излизаше на добри позиции, но така и не отключи за втори път вратата на Ростов.

В самия край на срещата домакините можеха да изравнят, но благодарение на добрата изява на стража Владимир Габулов, Динамо се поздрави с трите точки, които пратиха тима на четвъртата позиция във временното подреждане. Ростов пък е на незавидното 12-о място.

Впечатление правят многото нарушения и по-грубата игра на столичани, които получиха цели пет жълти картона срещу само два за състава на Ростов.

В другия късен мач, Спартак Москва победи с 2:1 градския си съперник – ФК Москва.