Треньорът на Фиорентина Пауло Соуса се израдва на победата с 1:0 над Борусия Мьонхенгладбах в първия 1/16-финален мач между двата тима, но сподели, че голмайсторът Федерико Бернардески може да показва дори по-добър футбол.

С гол от друг свят Фиорентина обузда немските "жребчета"

„Виолетовите“ имаха късмет да се оттеглят на почивка с аванс в резултата, като пред вратата на Чиприан Татарушану имаше не една и две критични ситуации. Именно голът от фаул на Бернардески бе това, което раздели двата тима.

„През второто полувреме подобрихме играта си драстично“, анализира Соуса. „Крилата помогнаха доста и защитата ни се изнесе по-високо, с което станахме по-компактни. Имахме и повече контрол върху топката. Спечелихме под напрежение и срещу страхотен опонент.“

„Бъдещето пред Бернардески е светло и той го потвърждава. Липсва му само мъничко постоянство в двете фази на играта, трябва да подобри и играта си с гръб към вратата. В момента, в който го постигне, той ще стане дори по-добър.“

„Смених го като тактическа смяна. Той започна да губи интензивност, даде няколко грешни паса и така не ни позволи да владеем топката по-дълго. През първото полувреме главната причина да не владеем толкова кълбото бе, че Бернардески беше твърде далеч от Никола Калинич. Променихме неговата позиция след почивката и играта му се подобри“, допълни Соуса.