Шахтъор Донецк отстрани ЦСКА Москва на 1/8-финалите в турнира за Купата на УЕФА, след като в реванша победи своя съперник с 2:0. Първият двубой между двата отбора завърши 1:0 в полза на руснаците, но след общ резултат 2:1, украинският тим продължава напред в надпреварата и ще очаква жребия в петък.

Победата за Динамо на Олимпийския стадион в Донецк не дойде лесно. Двете попадения в срещата паднаха през втората част. Домакините успяха да открият резултата в 54-та минута с гол на Фернандиньо, от дузпа. Минута по-рано именно той бе повален в наказателното поле от Игор Акинфеев. Потърпевшият застана зад топката и не сбърка за 1:0.

Вторият и решаващ гол в полза на украинците падна в 70-та минута. Луис Адриано вкара с десния крак за 2:0. При този резултат, за да се класират напред, гостите трябваше да отбележат един гол. Играчите на ЦСКА обаче не съумяха да постигнат целта си и така отпаднаха от надпреварата.

Така след общ резултат 2:1 Шахтьор Донецк отстрани ЦСКА Москва. Украинците се присъединиха към Удинезе, Динамо Киев, Вердер Бремен и Олимпик Марсилия.

По-късно тази вечер един срещу друг излизат Галатасарай – Хамбургер (1:1 след първия двубой), Олборг – Манчестър Сити (0:2), Брага – Пари Сен Жермен (0:0).