Само два дни преди гостуването на ЦСКА в Северна Ирландия за мача с Клифтънвил, страната бе разтресена от атентат с кола-бомба, който за щастие остана без жертви. Инцидентът е станал в Лондондери, където пък преди точно година „армейците” играха с друг северноирландски отбор – Дери Сити.

Атентатът станал, след като таксиметров шофьор бил принуден под заплаха с огнестрелно оръжие да кара към полицейски участък, съобщиха местните власти. Нападението е станало рано сутринта във втория по големина град в провинцията на северозападната граница с Република Ирландия. Смята се, че виновни за извършването на атентата са републиканци дисиденти, противопоставящи се на мирния процес в Северна Ирландия.

Полицията съобщи, че таксито е било похитено от двама мъже, единият от които е бил въоръжен с пистолет, който е поставил бомба в колата и е принудил шофьора да се придвижи до полицейския участък. Последният атентат стана няколко седмици след публикуването на резултатите от разследването около убийствата по време на Кървавата неделя от 1972 г. в Лондондери.