Любопитна гоненица в резултата даде малък аванс за Сент Етиен срещу Базел – 3:2 на френска земя в първия 1/16-ина финал в Лига Европа.

В 10-ата минута френският тим поведе в резултата. Недобре отбитата от защитата на Базел центрирана топка попадна около точката на дузпата и оттам Мустафа Сал я забоде във вратата с помощта и на гредата за 1:0. Сал се разписва за втори пореден мач, след като беше точен и в първенството срещу Монако /1:1/.

В 39-ата минута след изпълнение на корнер Сент Етиен стигна и до втори гол. Рено Коад центрира топката, където Кевин Моне-Паке изпревари всички и забоде с глава топката в мрежата за 2:0.

Минута преди края на полувремето швейцарците върнаха един гол. Цуфи стреля от фаул, топката се отби от гредата, а после бе посрещната от Валтер Самуел, който точни преди почивката направи резултата 2:1 за Сент Етиен.

Базел стигна и до изравняването в 54-ата минута. Бярнасон успя да пробие отстрани и изпрати топката директно в ръката на Флорантен Погба, а а съдията не се поколеба да отсъди дузпа.

Марк Янко се нагърби с изпълнението от бялата точка и върна съвсем своя отбор в мача – 2:2.

Това обаче не бе всичко в мача, в който домакините отново взеха превес в резултата. Кристоф Баебек се възползва от една френска контра, за да изведе „зелените“ отново напред – 3:2 в 77-ата минута.

Това се оказа и крайният резултат, а изходът от елиминацията очевидно ще се реши на швейцарска земя.