Фиорентина се спаси от загуба в Киев с гол в добавеното време, за да изравни за 1:1 срещу Динамо в първи мач от четвъртфиналните плейофи на Лига Европа. Италианците изоставаха от 36-ата минута, когато киевчани поведоха, но владееше повече топката и заслужено изравниха. Така Фиорентина продължи традицията да не губи срещу украинци и вече девет срещи няма поражение, а освен това „Ла Виола“ удължи серията си без загуба на чужд терен в Европа на 12 мача – 8 победи и вече 4 ремита.

Именно гостите от Фирентина първи имаха шанс да открият резултата в 13-ата минута, когато Хоакин получи удобен пас в наказателното поле и отправи опасен удар, но защитник застана на пътя на топката и блокира изстрела. Пет минути по-късно германецът Марио Гомес също пропусна целта, като след рикошет топката мина встрани от дясната греда на Олександър Шовковски.

източник: Gulliver/GettyImages

Домакините обаче също търсеха своите шансове. В 23-ата минута Андрий Ярмоленко опита късмета си с удар извън границата на наказателното поле. Динамо продължи да поглежда към вратата на италианския съперник и в 25-ата минута холандецът Джърмейн Ленс стреля след хубава комбинация с Ярмоленко. Фиорентина на свой ред пропиля добра възможност за гол минута по-късно, когато Мохамед Салах навлезе в наказателното поле и стреля, но Шовковски внимаваше и спаси вратата си.

източник: БГНЕС

Динамо Киев успя да реализира в 36-ата минута, когато Джърмейн Ленс бе точен за 1:0. Той се освободи добре, стреля от границата на наказателното поле и след рикошет бразилският вратар на Фиорентина Нето нямаше как да реагира, за да предотврати попадението. В края първото полувреме Александър Драгович от Динамо получи жълт картон и ще пропусне реванша, заради натрупани картони.

източник: Gulliver/GettyImages

След почивката пак Фиорентина бе по-близо до гол, като в 58-ата минута Мохамед Салах имаше не лоша възможност да намери свободен съотборник в опасна позиция, но бе блокиран. В 71-ата чилиецът Матиас Фернандес отправи удар към вратата на домакините, но Сергей Рибалка застана на пътя на топката. Минути по-късно испанецът Борха Валеро овладя след чудесен пас и стреля с глава, но нацели лявата греда на Динамо Киев.

източник: БГНЕС

Гостите все пак успяха да реализират във втората минута на добавеното време, когато влезлият като резерва сенегалец Кума Бабакар се оказа на точното място. Отбила се от защитник топка стигна до Бабакар, който порази мрежата на Динамо за крайното 1:1, което оставя шансовете и на двата тима за продължаване на полуфиалите в Лига Европа съвсем реални.