Наполи на практика се класира за осминафиналите на Лига Европа, след като постигна категорична победа с 4:0 при гостуването на Трабзонспор в първата среща от 1/16-финалите на турнира. По този начин Наполи обезсмисли реванша на „Сан Паоло“, който е след седмица.

Наполи натисна своя съперник от самото начало на срещата. В 6-та минута Калиду Кулибали стреля опасно, но Хакан Арикан се намеси решаващо и успя да избие топката в корнер.

Неаполитанците поведоха с 1:0 в 6-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Трабзон, Енрике чукна топката към Де Гузман, който се озова сам срещу Арикан и отблизо стреля, но вратарят отново демонстрира класа и спаси. След това топката се върна в Енрике, който стреля с глава и този път Арикан бе безпомощен – 1:0 за Наполи.

Наполи удвои своята преднина в 20-та минута, когато Маноло Габиадини намери с много добър пас Гонсало Игуаин, който отблизо изпрати топката за втори път във вратата на Арикан.

„Небесносините“ вкара своя трети гол в срещата в 27-та минута, когато Драйс Мертенс намери с чудесен извеждащ пас Маноло Габиадини, който овладя с гръб топката, но веднага се завъртя и я прати в мрежата на вратата на Арикан.

Гонсало Игуаин бе близо до това да реализира втори гол в срещата в 33-та минута, но след удара му топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Единствената сериозна възможност, която се откри пред играчите на Трабзонспор бе в 75-та минута, когато Оскар Кардосо стреля, но защитник на Наполи направи решаващ шпагат и успя да изкара топката в корнер.

Наполи получи правото да изпълни дузпа, след като в 84-та минута Фатих Атик задържа Драйс Мертенс за фланелката в наказателното поле на Трабзон, а съдията Владислав Безбородов посочи бялата точка. Именно Мертенс стреля, но в страни от левия стълб на вратата на Арикан.

В 88-та минута пред Мертенс се откри нова възможност и той стреля, но неточно в аут.

Във втората минута на добавеното време на срещата Хосе Кайехон стреля, а топката рикошира в защитник на Трабзон и попадна в Дуван Сапата, който отблизо нямаше никакви проблеми да вкара четвъртия гол в срещата и по този начин да оформи и крайния резултат.

Протоколният реванш на стадион „Сан Паоло“ е след седмица.