Реал Сосиедад елиминира Абърдийн от турнира Лига Европа. Баските записаха втора победа с 3:2 при гостуването си на „Питъдри Стейдиъм“ в мача реванш от третия квалификационен кръг на турнира и с общ резултат 2:5 продължават напред.

Абърдийн вкара гол в 15-та минута чрез Джак, но попадението не бе зачетено заради положение на засада.

Реал Сосиедад поведе в резултата в 28-та минута, когато Пардо центрира от корнер в наказателното поле на Абърдийн, където на първа греда Чаби Прието засече топката и я изпрати във вратата на Лангфийлд.

Сурутуса получи контузия към края на първото полувреме и бе сменен принудително от Естебан Гранеро в 43-та минута.

Абърдийн успя да изравни резултата в 44-та минута, когато Иниго Мартинес не се представи по най-убедителния начин, което позволи на Паулет да изравни резултата.

Шотландците обърнаха развоя на срещата в 57-та минута, когато поведоха с 2:1 Субикарай закъсня с намесата си след центриране в наказателното поле на Реал Сосиедад и Рейнолдс не пропусна да накаже неговата грешка и да изпрати топката във вратата му.

Последваха силни минути за Реал Сосиедад и пропуски на Каналес, Финбогасон и Агирече.

Реал Сосиедад получи правото да изпълни дузпа, след като в 85-та минута Логан фаулира Де ла Бея в наказателното поле на Абърдийн и получи жълт картон. Наказателният удар бе реализиран от Чаби Прието в 86-та минута.

Реал Сосиедад стигна до победата в първата минута на добавеното време на мача, когато Серхио Каналес центрира в наказателното поле на Абърдийн, където Маркел Бергара засече топката с глава и я изпрати във вратата на Лангфийлд.

Реал Сосиедад се класира за плейофа на Лига Европа.