Треньорът на Наполи Рафаел Бенитес отказа да даде допълнителен тласък на дискусиите около съдийството на реванша срещу Днипро в полуфиналите на Шампионската лига. Испанецът, чийто тим отпадна след 0:1 в Киев, отчете по-скоро огромният брой пропуски като главната причина походът към финала във Варшава да завърши с провал.

Неаполитанци стигнаха до финалната четворка като тима с най-добри защита и отбрана в турнира, ала попадението на Йевхен Селезньов ги прати у дома с празни ръце.

„Според мен в двата мача създадохме достатъчно шансове за отбелязване на гол, от каквито се нуждаехме. Разочарован съм, че след толкова явен контрол и такъв брой положения отпадаме. Един гол щеше да промени всичко“, каза Бенитес.

Той реши да не задълбава в темата с изравнителния гол на Днипро в първата среща, който бе отбелязан от засада. Също така специалистът пропусна и да коментира сериозните опасения, че Селезньов извърши фаул срещу Раул Албиол, за да отбележи така ценното попадение.

„Нещата са сериозни, но не можем да ги променим. Трябваше да отбележим някой от шансовете, до които стигнахме. Това е единственото, което може да се каже. Отборът имаше положенията, но не ги реализира. Разбира се, Гонсало Игуаин е централен нападатели и хората искат от него повече голове, но фактът е, че губим и печелим заедно. Ясно е, че и играчите са разочаровани, тъй като можехме да се справим доста по-добре“, отчете Рафа Бенитес.