Гръцкият ПАОК взе точка като домакин на италианския Фиорентина след 0:0 в мач от първия кръг на груповата фаза в Лига Европа. В среща от група J бившият тим на Димитър Бербатов не допусна гол срещу Фиорентина.

Бившият футболист на Левски Гари Родригес игра цял мач за ПАОК.

Двата тима не успяха да си отбележат гол, въпреки че имаха своите шансове. В 17-ата минута Димитриос Пелкас напредна добре, овладя и стреля опасно, но защитник блокира удара му. Малко по-късно, в 26-ата Панайотис Гликос заслужи овации за реакцията си след изстрел на Кума Бабакар от Фиорентина.

Никола Калинич пък отправи удар с глава в 33-ата минута, но изпълнение му бе доста слабо, а пет минути по-късно и Борха Валеро пропусна изгодна възможност за гостите.

След почивката пак Бабакар пробва мерника си, но стражът на ПАОК Панайотис Гликас внимаваше и спаси вратата си. Само минута по-късно, в 53-ата Милан Бадел също стреля нелошо, но защитник се намеси навреме.

Домакините от ПАОК можеха да измъкнат успеха в 85-ата минута, когато бившият играч на българския Левски Гари Родригес получи в наказателното поле и стреля, но вратарят на Фиорентина Антон Татарушано спаси. Пак Родригес бе замесен в опасна ситуация в четвъртата минута на добавеното време, но защитата на Фиорентина се справи и резултатът остана 0:0.

В другата среща от групата Карабах и Слован Либерец завършиха при резултат 2:2.