Журналистът от едно от най-авторитетните шведски издания „Афтонбладет” Кристофър Бергстрьом сподели интересни детайли за бъдещия съперник на Левски в Лига Европа Левски. „Сините” гостуват в Стокхолм в четвъртък, а АИК има много проблеми преди двубоя. Ето какво сподели колегата: „Клубът е в криза. Миналата година спечелиха лигата, но сега са почти на дъното.”

В предишния кръг Левски игра срещу Калмар. Мислите ли, че АИК е по-добър отбор от Калмар?

Почти на едно ниво са. Може би Калмар са малко по-добри в момента, но не знам наистина. Но АИК определено е в криза. В такова състояние са, че нищо чудно да изпаднат от елита, а си мислеха, че ще са шампиони. Нека да кажем, че Калмар сега е с една идея по-добър.

Мислите ли, че ще дойдат много хора на мача? Щом отборът е в криза, може би няма да е така.

Обикновено на техни мачове ходят по 20000 души. Но определено има отлив, и сега ходят по около 12000, загубиха доста фенове. А и това е европейски мач, така че ще дойдат още по-малко, мисля, че може би около 8000-10000.

Нещо друго интересно, което можете да ни кажете за АИК, тъй като отборът не е толкова известен в България…

Интересното е, че имат нов мениджър от лятото. Казва се Алекс Милър, шотландец, който преди това е бил асистент треньор в Ливърпул.

Но той явно не се справя чак толкова добре, щом АИК продължава да губи?

Абсолютно. Но нещата са малко по-добри, откакто той дойде. Не много по-добри, но малко по-добри. Той е доста строг, отнася се доста сурово с играчите, изгони двама от най-добрите. Той критикува много играчите, открито, твърде много. Казва, че те са тренирани зле, и затова сега се отнася доста сурово с тях. Не мисля, че някой го харесва. Но отборът е малко по-добър, в сравнение с пролетта.