След емоциите и драмите в Шампионска лига дойде моментът и за реваншите от четвъртфиналите във втория по сила клубен турнир в Европа тази вечер.

Може би малко неочаквано, но най-много погледи сякаш са вперени към Истанбул. Там Бешикташ приема Лион, след като първият мач във Франция бе белязан от проблеми с феновете. Тези на турския гранд хвърляха факли по домакините, част от които избягаха на терена. Мачът бе под въпрос, но после все пак се изигра със закъснение, а в него Лион направи късен обрат от 0:1 до 2:1.

А „хлапетата“ на всичкото отгоре имаха подобни негативни изживявания и в Корсика само три дни по-късно, само четири дни преди реванша с Бешикташ. Край Босфора няма да има френски фенове, дано няма и нови безредици, но при всички случаи ще бъде горещо.

Манчестър Юн на Жозе Моуриньо приема Андерлехт след 1:1 в Брюксел, където белгийците изравниха с късен гол. Специалния не спира да се оплаква от натоварения график в Англия, но това няма да го отклони от целта да вземе трофея в Лига Европа. Щом като не може да триумфира в Шампионска лига и не става във Висшата лига, поне тук. Трябва да се оправдаят дадените милиони...

Шалке и Аякс ще премерят сили в Гелзенкирхен след 2:0 в полза на супер младия холандски тим в Амстердам. Немските отбори са известни със своята непримиримост и след като нито на Байерн, нито на Борусия Дортмунд се удаде обратът, то защо пък на Шалке да не се удаде?

Четвъртият сблъсък сякаш е с най-неатрактивния афиш, затова пък първият мач се разви доста резултатно, а това подсказва за нещо подобно и в реванша. Генк и Селта ще стартират довечера от 3:2 в полза на испанците и сблъсъкът им може да се наклони и в двете посоки.

Всички четвъртфинали реванши са от 22:05 и ще следим развоя им в Gong.bg.

Четвъртфинали – реванши:

22:05 Бешикташ – Лион /1:2 в първия мач/

22:05 Манчестър Юн – Андерлехт /1:1/

22:05 Генк – Селта /2:3/

22:05 Шалке – Аякс /0:2/