Футболистите на Манчестър Юнайтед направиха много пропуски и стигнаха само до равенство 1:1 при гостуването си на Андерлехт в първия четвъртфинален мач от Лига Европа. Играчите на Жозе Моуриньо могат да съжаляват не само, че не си тръгнаха с победа от белгийската столица, а и не запазиха вратата си суха.

Манчестър Юнайтед направи невероятен пропуск в 17-та минута. Маркъс Рашфорд центрира в наказателното поле на Андерлехт, след което Златан Ибрахимович стреля, но Рубен успя да спаси. Отбитата топка попадна в Джеси Лингард, който отблизо стреля, но топката се спря в левия стълб на вратата на Андерлехт.

Минута по-късно Маркъс Рашфорд направи добър финт, след което стреля от около 22 метра, но над напречната греда в аут.

Футболистите на Манчестър Юнайтед взаимодействаха много добре в 28-та минута, когато Хенрих Мхитарян подаде към Джеси Лингард, който се забави със завършващия удар и топката в последния момент му бе избита.

Манчестър Юнайтед поведе с 1:0 в 36-та минута. Антонио Валенсия центрира в наказателното поле на Андерлехт, Маркъс Рашфорд стреля, но Рубен успя да спаси. Отбитата топка попадна в Хенрик Мхитарян, който отблизо не пропусна да вкара.

Андерлехт започна активно второто полувреме. В 49-та минута Обрадович нанесе хубав удар, но Обрадович успя да изчисти топката малко пред гол линията.

В следващата атака след центриране в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, Масимо Бруно стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Манчестър Юнайтед можеше да удвои своя аванс в 55-та минута, когато Пол Погба подаде към Матео Дармиан, който центрира в наказателното поле на Андерлехт, след което Хенрих Мхитарян стреля от въздуха, но неточно в аут.

Пред Маркъс Рашфорд се откри много добра възможност в 57-та минута, но ударът му бе спасен от Рубен.

Манчестър Юнайтед пропусна невероятна възможност да вкара втори гол в 83-та минута. Пол Погба получи отличен пас в наказателното поле на Андерлехт и бе изведен сам срещу Рубен. Французинът стреля, но вратарят на домакините успя с крак да избие топката в корнер.

Андерлехт успя да изравни резултата в 86-та минута, когато Иван Обрадович центрира в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, където Леандер Дендонкер засече топката с глава и я изпрати във вратата на Серхио Ромеро.

Така всичко ще се реши на реванша на „Олд Трафорд“, който след седмица, като все пак голът на чужд терен дава известно предимство на Манчестър Юнайтед.