Старши треньорът на Черно море Никола Спасов заяви, че е доволен от своите възпитаници и от втория разгромен успех на Македония Гьорче Петров, довел до преминаването в третия кръг на турнира Интертото.

„Доволен съм от моя отбор” – заяви наставникът на варненци – „Стана така както и желаех – преса от първата минута на двубоя и ранен гол, за да доиграем мача по-спокойно.”

„Хубаво е, че вкарахме гол и в началото на второто полувреме. Момчетата стояха тактически добре на терена. Изпълниха стриктно указанията ми. С играта и успеха си днес показахме, че победата в Скопие не бе случайна.

„Нямаше никакво подценяване към съперника, искахме да играем добре пред нашата публика, тъй като тя за първи път ни гледа този сезон.”

За следващия съперник в турнира Сампдория Никола Спасов заяви, че ако има проблеми за някой от двата отбора, то те ще сабъдат италианците:

„Преминахме в следващия кръг и тук вече проблемът е за Сампдория, не за нас. Те са длъжни да продължат напред. Ние пък ще направим всичко възможно да ги затрудним максимално.”

„Тепърва ни предстои да събираме информация за отбора, като за целта ще разчитаме и на интернет. Не се притеснявам от завръщането на Монтела в отбора, всички футболисти на този тим са добри. Контрола до мача със Сампдория няма да играем.”