Отборът на Черно море се класира за третия кръг на Интертото, след като победи с класическото 3:0 Македония Гьорче Петров в среща-реванш, която се проведе на стадион „Лазур” в Бургас.

С общ резултат от 7:0 българите стигнаха с лекота до следващия етап от надпреварата, където ще се изправят срещу италианския Сампдория.

Моряците доминираха през цялото време на двубоя и съвсем закономерно след силните първи минути се стигна до 12-та, когато Даниел Георгиев мина през двама защитници и пусна топката покрай вратаря Колев за 1:0.

До края на първата част момчетата на Никола Спасов пропуснаха няколко чисти положения. В 27-та минута Манолов засече центриране отдясно с глава, но вратарят Колев изби топката с върха на пръстите си и спаси своите от втори гол в срещата.

Най-спортният момент в двубоя бе в 31-та минута. Милошевич застана зад топката при пряк свободен удар, но вратарят на домакините изби. Гостите обаче имаха претенции, че топката е минала голлинията, но белгийският рефер не счете исканията им за основателни.

Така се стигна до 46-та минута, когато Мирослав Манолов с глава направи резултата 2:0. Превъзходството на Черно море продължи и до 80-та минута. Тогава Даниел Димов направи резултата класически.

Така футболистите на Никола Спасов заслужено си осигуриха място в третия кръг на турнира Интертото. Българите обаче ще трябва да срещнат Сампдория.