Мачът между Аустрия Виена и Атлетик Билбао (0:3) бе прекъснат за двайсетина минути, след като ултрасите на домакините се опитаха да нахлуят на терена при второто попадение за испанците, а на трибуните стана пожар заради запалени факли.

Радикално настроени привърженици на Аустрия запали и бомбички, които застлаха с облаци от дим терена на малкия стадион. Това се случи пет минути след почивката, когато гостите все още водеха само с 1:0.

Петнайсет минути по-късно обаче, след едно спорно решение на норвежкия рефер Одвар Моен, феновете започнаха да обсипват терена с предмети.

По-неприятни обаче бяха знамената на ултрасите, сред които се забелязваха неонацистки символи, а на един банер дори пишеше „Вива Франко”, за фашисткия лидер на Испания. Президентът на Аустрия Виена отиде специално до въпросната фракция, за да помоли за по-смирено поведение, но нищо не спря феновете, които продължиха да замерят съдията и помощниците му.

След малко повече от час игра обаче положението стана неудържимо, когато Атлетик отбеляза и второ попадение. Тогава група ултраси опита да нахлуе на терена, като започна да прескача огражденията, и в този момент реферът реши да прекъсне мача. Петдесет полицаи бяха необходими да се успокои положението, но това отне 20-30 минути. Играчите на двата състава бяха прибрани в съблекалните, където изчакаха атмосферата да се нормализира, за да се доиграе двубоят.