Треньорът на Истанбул Башакшехир Абдула Авджъ предпочете да се концентрира върху позитивите в представянето на своя тим в групите на Лига Европа, вместо да набляга върху отпадането.

Много треперене, но накрая луда радост за Лудогорец!

Вчера турците сториха всичко по силите си и победиха португалския Брага с 2:1 и им оставаше да се надяват, че родният първенец Лудогорец ще загуби в гостуването си срещу Хофенхайм. Българите обаче се добраха до скъпоценно 1:1 и то обезсмисли развоя на другата среща, изпращайки на второто място в крайното класиране.

„Ние изиграхме 10 мача в евротурнирите през този сезон. Натрупахме опит, важен опит”, анализира Авджъ. „Това значи, че сме се изправили срещу 5 различни отбора. Така изглежда чашата като наполовина пълна.”

Херо: Слагаха ни аутсайдери, но заслужено сме напред

„Искахме да дадем максимума до края. Наистина искахме да играем в Европа и през 2018 година.”

Треньорът на Хофе: Всичко бе срещу нас, съдията свири за Лудогорец

„Първо и преди всичко, изиграхме добър мач срещу Брага. Успяхме да победим силни отбори в предния кръг (визира Лудогорец – б.р.) и сега. Успяхме да се борим до самия край и спечелихме.”

„Също така се потрудихме и по отношение на публиката. Започнахме от нулата, а тази година вече сме продали над 8 хиляди билета”, добави Авджъ.