В опит да излезе от сложната ситуация, породена от пандемията от коронавирус, УЕФА смята да организира мини турнир на Шампионската лига, който да се проведе през август. Управленският орган на европейския футбол умува върху най-различни варианти, опитвайки се да облекчи максимално клубовете и футболистите. 

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Следващата седмица ще се проведат цели три срещи, като именно темата за най-престижния европейски клубен турнир ще бъде на дневен ред. УЕФА реши категорично да довърши ШЛ и Лига Европа, но съществува възможност срещите да се изиграят след приключването на местните първенства, които трябва за бъдат завършени до август. 

Така остава време за изиграването на срещите от турнирите, но с тази разлика, че победителят ще бъде излъчван само в една среща. Идеята е всички двубои от ШЛ да се изиграят в Истанбул, а тези от Лига Европа - в Гданск, където поначало бяха насрочени финалите. 

Останалите теми на важните конференции ще бъдат съдбата на Европейското първенство по футбол за жени, което ще се проведе догодина, Европейското за младежи и следващото издание на Лигата на нациите. 

На отделна среща с всички 55 страни-членки ще бъдат обсъдени настоящите ситуации с коронавируса, а третият видеоразговор ще включва Асоциацията на европейските клубове и Европейските лиги.