Легендата на Левски Николай Илиев коментира сложната ситуация, в която се намира световният футбол, и изрази своето мнение относно бъдещето на родния шампионат. 

"Не мога да разбера БФС как може да се съгласява с УЕФА на такива глупости като това задължително да се завърши шампионатът. Да, аз ще го завърша, но ще искам първо от централата да ми гарантира здравето и живота на всеки български футболист и всеки член от тяхното семейство", заяви Илиев пред "Тема Спорт". 

"Ще поставя такива условия, за да довърша първенството. Виждаме колко тежка е сиуацията, дори се чудя защо правителството ще се опитва да отпуска мерките и да сваля карантината. Трябва да бъдат още по-строги, само така можем да овладеем нещата. БФС също трябва малко да мислят и разсъждават. Не мога да разбера дали имат глави на раменете си? УЕФА е тази, която дава правилата и законите, но гарантира ли живота и здравето на футболистите?", запита легендата на "сините".

"Откъде-накъде ще ме задължават да доиграя мачовете, ако в България непрекъснато се заразяват и умират хора! Заставам на страната на футболистите и техните семейства."