Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне бе наказан от УЕФА за четири мача заради критиките си към съдиите по време на първия полуфинален мач с Арсенал от турнира Лига Европа.

Аржентинецът бе изгонен на трибуните още в началото на битката, заради което не стоя край страничната линия и на реванша в четвъртък. Така Симеоне ще трябва да изтърпи още 3 мача наказание.

Освен това той бе глобен и с 10 000 евро от Комисията по контрол, етика и дисциплина на УЕФА. Това е максималната санкция, която Европейската футболна централа можеше да му наложи за това провинение. 

Наказанието ще попречи на Симеоне да води Атлетико във финала на Лига Европа срещу Олимпик Марсилия на 16 май. "Дюшекчиите" стигнаха до него след равенство 1:1 с Арсенал в Лондон и победа с 1:0 на реванша в Мадрид.

Той пропуска и първите два двубоя на "дюшекчиите" от новия сезон в евротурнирите. При добро стечение на обстоятелствата за тях, това може да е мачът за Суперкупата на УЕФА, но за целта трябва да бъде спечелена Лига Европа.