Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне изрази задоволството си от класирането на тима му на финала на Лига Европа. "Дюшекчиите" се наложиха с 1:0 над Арсенал в реванша от полуфиналите, а наставникът на мадридчани определи срещата като една от първите запомнящи се на новия стадион "Уанда Метрополитано".

Втори мадридски конкистадор на финалите, Венгер капо в Европа

"Аз съм лицето на цяла група от хора, които работят много, но никой не ги вижда. Заедно вървим в една и съща посока и всичко се получава добре. Искаме да продължим в същия дух. Щастливи сме, че се класирахме за финала. В първия мач страдахме през цялото време, а Ян Облак беше велокилепен. Така правят големите играчи - доказват се в най-важните мачове, а съотборниците им се стремят да са на тяхното ниво", подчерта Симеоне.

"Справихме се по чудесен начин със задачата да спрем в атака Арсенал. Лука Ернандес пазеше Месут Йозил и не му позволи да направи нищо. Томас пък неутрализира Дани Уелбек. Витоло е на ниво от самата си поява в отбора. Всички го приеха много добре, а и знаехме какво да очакваме от него. Облак и Гризман имаха нужда от месеци, за да се впишат в тима, а той го направи веднага", каза още наставникът на "дюшекчиите".

"В такива мачове се пише историята на даден клуб. Нашият стадион е нашата крепост. Феновете ни извървяха всяка крачка с нас до финала. Това е един от първите запомнящи се мачове в историята на "Уанда Метрополитано", заяви Симеоне