УЕФА обяви, че Милан разполага с време до 2021 година да балансира финансите, иначе наложеното им по-рано тази година наказание за изваждане от евротурнирите ще бъде върнато обратно в сила.

Правораздавателната камара към Комисията за финансов контрол над клубовете обаче постанови, че приходите на „росонерите“ от евротурнирите  през този сезон (в размер на 12 милиона евро) ще бъдат задържани, докато при следващите си две кампании в турнири под егидата на УЕФА клубът ще може да регистрира максимум 21 футболисти.

По принцип Милан беше лишен от участие от Лига Европа още през този сезон, но обжалва санкцията пред Спортния арбитражен съд (КАС), който се произнесе за вдигане на санкцията, наложена за нарушения на Финансовия феърплей и процедурите по издаване на лиценз.

От КАС заявиха, че УЕФА трябва да наложи пропорционална мярка предвид провиненията на Милан и днес – ден след конфузното отпадане на италианците от Лига Европа – европейската централа излезе с решение. „Ако клубът не балансира финансите си до 30 юни 2021 година, той ще бъде изключен от участие в клубните надпревари на УЕФА, за които иначе би се класирал, през сезон 2022/2023 и 2023/2024. Също така на клуба ще бъдат задържани 12-те милиона евро приход от Лига Европа за кампания 2018/2019, като няма да му бъде разрешено да картотекира повече от 21 играчи за участие в турнири на УЕФА през сезони 2019/2020 и 2020/2021“, обявиха оттам.

Решението подлежи на обжалване пред КАС.