Старши треньорът на Аякс (Амстердам) Морис Стайн беше пределно ясен след поражението на неговия тим с 0:1 от Лудогорец във втория мач от турнира на УЕФА Лига Европа. Нидерландците продължават напред с общ резултат 4:2, след като спечелиха с 4:1 преди седмица в Разград.

"Единственото положително нещо от тази нощ е, че продължаваме напред. Разликата при нас между днешния мач и миналата седмица е огромна. Във всяко отношение. Единствено първите 10 минути бяха хубави. След това изоставахме много във всички аспекти на играта. Фактът, че нито веднъж не отправихме удар в очертанията на вратата, е достатъчно красноречив", заяви притесненият наставник на Аякс.

Изглеждаше, че домакините трудно могат да притиснат българския шампион в тази втора среща и явно това е проблем на атмосферата в съблекалнята. Но все пак Аякс очаква днес жребия за груповата фаза на турнира Лига Европа, а Лудогорец продължава в третото по сила клубно издание на УЕФА Лигата на Конференциите.

"Поставихме си ясни очертания за това. Изглежда, че страхът при нас започва да се прокрадна, когато нещата не се случват по предварителния ни план. Като цяло, едно много посредствено представяне от нашия отбор", заяви специалистът, след което изчерпа темата за мача с Лудогорец, а и местните журналисти не се вълнуваха особено от мач, който не можеше да промени общата картина.

Вместо това, той беше попитан и за селекцията, която продължава да върви в последните дни на трансферния период. Другата тема е мачът от местното първенство срещу Фортуна (Ситард) в неделя.

"Надявам се, че ще имам на разположение за тази среща трима или четирима нови играчи. Радвам се, че почти веднага след подписването на договорите, ще бъдат уредени състезателните им права и ще могат да влязат. Наистина се нуждаем от нови футболисти. Това е ясно. Убеден съм, че могат да добавят нещо към този отбор", заяви още Стайн./ БТА