Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг настоя, че има идея как да помогне на отбора си да се представи по-добре в реванша срещу Барселона от плейофите на турнира Лига Европа. В първия мач двата тима завършиха при резултат 2:2, а нидерландският специалист увери, че знае какво да направят „червените дяволи“, за да постигнат краен успех.

„Ще видите утре на терена какво ще направим различно. Имам идея. Всички искаме да печелим големи мачове“, каза Ерик тен Хаг на пресконференцията преди срещата, цитиран от агенция „Ройтерс“.

„Всички мечтаем за подобни двубои, а сега се наслаждаваме и нямаме търпение за предизвикателството. Трябва да дадем всичко най-добро от себе си. Целта винаги са трофеите и се концентрираме върху следващия мач. Трябва да задържим същата настройка и да покажем най-добрата си версия“, коментира още нидерландецът преди мача на английска земя в четвъртък.

През миналия сезон Манчестър Юнайтед завърши във Висшата лига с най-малко точки в историята си – 58 и не е печелил трофей от 2017-а, но Тен Хаг върна надеждите на привържениците на тима с представянето през настоящия сезон. Юнайтед е трети във временното класиране с 49 точки, на пет от лидера Арсенал, който има мач по-малко.

Защитникът Рафаел Варан заяви, че според него самочувствието е изиграло важна роля за резултатите на отбора от началото на сезона. „На второ място е дисциплината. Тактически знаем точно как искаме да играем и да контролираме мача. С малко повече опит, а и подобрена психологическа нагласа сме, така че това е разликата“, каза Варан.

Ерик тен Хаг разкри, че капитанът Хари Магуайър и бразилецът Антони са подновили тренировки и могат да се завърнат в игра за Манчестър Юнайтед срещу Барселона, но французинът Антони Марсиал ще пропусне двубоя.

 

БТА / Автор: Кремена Младенова