Бранителят на Манчестър Юнайтед Рафаел Варан смята, че следващата стъпка по пътя към безспорния прогрес на тима през този сезон е победата над отбор като Барселона. "Червените дяволи" и каталунците направиха зрелищно 2:2 на „Камп Ноу“ в двубой от 1/16-финалите на Лига Европа, с утре е реваншът на „Олд Трафорд“.

Бившият играч на Реал Мадрид се е изправял 21 пъти в кариерата си срещу Барселона, като в тях има седем победи и шест равенства.

„Мисля, че в последните месеци израснахме много. Играем с по-голяма увереност, а атмосферата срещу Барселона ще бъде наелектризирана. Трябва да владеем емоциите си, да останем спокойни и да вярваме. Подобрихме се много като отбор и следващата стъпка е да започнем да побеждаваме съперници като Барселона. Това е страхотно предизвикателство и същевременно страхотна възможност".

"Първият мач бе на топ ниво. Сблъсък между два открити отбора, които искаха да се пресират високо. Вероятно можехме да вкараме повече голове през първото полувреме, но като цяло играхме с характер, което беше важно. Знаем точно как искаме да играем във втория мач – с търпение, дисциплина и вяра. Имаме добър отбор и сме готови за предизвикателството.

Мисля, че при Тен Хаг в отбора се промениха основно две неща – увереността и дисциплината.

"В състава на Барселона има достатъчно дълбочина, за да се справят и без Гави и Педри, които са страхотни играчи. Утре срещу нас ще излезе много силен състав и ако искаме да спечелим, трябва да дадем най-доброто от себе си“, заяви Варан.