Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг смята, че отборът му може да извлече ползи от кошмарната загуба с 3:6 от Манчестър Сити в изминалото през уикенда дерби от Висшата лига.

“През сезона ще имаме такива моменти - заяви наставникът. - Бихме Арсенал, бихме и Ливърпул и натрупахме увереност, но после дойде Манчестър Сити и ни върна в реалността. Така че, Пеп и Сити, благодарим ви за урока! Трябва да разберем, че е нужно да правим нещата много по-добре”.

“В този мач Манчестър Сити беше по-силният отбор и ние трябва да приемем това, но не можем да приемем крайно слабото ни представяне. Беше много трудно за нас и трябва да анализираме нещата, да се поучим и да продължим напред. Със сигурност това поражение няма да ни накара да променим философията си и да нарушим нашите принципи”, добави Тен Хаг на днешната си пресконференция.

В четвъртък Юнайтед гостува в Кипър на Омония (Никозия) в среща от Лига Европа.

Непопадането на Каземиро в титулярния състав вече озадачава доста фенове на “червените дяволи”.

“В случая срещу Сити това ми решение нямаше нищо общо с качествата на Каземиро, защото просто исках да заложа на Скот Мактоминей. Каземиро има важна роля тук. Всички знаем миналото му и колко купи е спечелил. Всеки ден по време на тренировките забелязваме класата му”, заяви наставникът, без да даде отговор дали бразилецът ще стартира срещу Омония.

Със сигурност аут заради травми са Рафаел Варан, Хари Магуайър, Уан-Бисака и Дони ван де Беек.