Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг смята, че сблъсъкът от плейофите в Лига Европа с Барселона е достоен за финал на надпреварата. „Червените дяволи“ се наслаждават на подем в играта след пристигането на нидерландеца начело на клуба през миналото лято. Сега отборът пътува до Испания за сблъсък с лидера в Ла Лига – манчестърци са трети във Висшата лига, на пет точки зад лидера Арсенал, но с два мача повече от „топчиите“. И Барселона, и Юнайтед имат богати истории в европейските клубни турнири, с общо осем трофея от Шампионската лига помежду им, в добавка към други континентални отличия.

„Мисля, че и ние, и Барселона предпочитахме да играем този мач на финала. Очакваме с нетърпение двубоя с тях, срещата ще бъде страхотна. Надявам се всички да са здрави и за двата отбора, така че да видим двубой на най-високо ниво“, каза Тен Хаг пред УЕФА в коментари, публикувани днес.

Специалистът се изказа ласкаво и за колегата си начело на каталунците Шави Ернандес, казвайки, че е негов фен от дните му като футболист на Барса. „Като играч се възхищавам на Шави. Барселона, начинът, по който те играха с него…той бе толкова важна част от състава, вижда се, че с философията, която носи, това е неговата Барселона. Наистина харесвам неговия отбор, атакуващият стил на игра. Мисля, че ще бъде добро предизвикателство между Манчестър Юнайтед и Барселона“, добави Тен Хаг.

Лисандро Мартинес и играещият под наем Марсел Забтицер са наказани за първия мач, но Каземиро е на линия, тъй като настоящото му наказание важи само за мачовете на домашно ниво. Антони Марсиал и Скот Мактоминей ще пропуснат срещата, след като не участваха в днешната тренировка.