Въпреки заканите на мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо, че въобще няма да разчита на халфа Бастиан Швайнщайгер и вместо него ще пуска дори юноши от школата, Специалния все пак даде шанс на бившия капитан на Германия да участва в някои мачове. 

Швайни попадна в разширената група на "червените дяволи" за мачовете от турнира Лига Европа. Още преди началото на сезона португалецът даде да се разбере, че тази надпревара няма да е сред приоритетите му, но все пак разполага с достатъчно широк състав, който да е конкурентен в неособено силната надпревара. 

Полузащитникът е в разширената група от 25 футболисти, което все пак не означава, че ще попада в нея на самите мачове, но му дава поне някаква надежда да запише игрови минути, преди да си тръгне през зимата. Самият той сподели, че няма проблем с Моуриньо и се надява да играе за Юнайтед, но е вероятно да отиде в САЩ и да рита в местната МЛС. 

"Нямам никакъв конфликт с Моуриньо, продължавам да се надявам да играя за Юнайтед. Ще видим как ще се развият нещата през септември и октомври, но едно е ясно със сигурност - няма да спра да играя футбол. Прозорецът в МЛС е затворен, така че явно няма да е сега преминаването ми там, но то винаги е опция", сподели Швайни.