Барселона победи с 4:2 като гост Виктория Пилзен, но още преди срещата да започне вече беше ясно, че каталунците няма да продължат в Шампионската лига. В крайна сметка тимът зае трето място в групата си и през пролетта ще участва във втория по сила турнир - Лига Европа.

„Оценката за представянето ни в групата не може да е друга освен отрицателна. Класирането за следващата фаза беше в наши ръце, но не използвахме шансовете си. Байерн и Интер го направиха. Ние не успяхме да спечелим нито в Мюнхен, нито в Милано. Това е мнението ми“, каза старши треньорът Шави Ернандес след двубоя.

Guilliver/GettyImages
31 снимки

„Дали сме фаворит в Лига Европа? Бих казал, че сме един от отборите, които имат амбициите да спечелят турнира. Той ще е много интересен и ние в никакъв случай няма да го подценим. Ще се борим да стигнем до финала“, подчерта наставникът на каталунците.

Той даде и кратка оценка на представянето на Барса в Пилзен.

„През първото полувреме всичко беше много добре. Въпреки това, дадохме на съперника повече възможности, отколкото обикновено. Изпитахме трудности в защита, пролича си при допуснатите голове. В атака всичко се получи“, заяви още Шави.