Отборът на Барселона победи с 4:2 като гост Виктория Пилзен в мач от груповата фаза на Шампионска лига. Марко Алонсо даде аванс на каталунците в 6-ата минута, а за гостите още се разписаха Феран Торес на два пъти и Пабло Торе. Двата гола за домакините бяха дело на Томаш Хори в 51-ата и 63-ата минута. 

Guilliver/GettyImages
31 снимки

Двубоят започна много силно за каталунците и още в 6-ата минута Феран Торес потърси Рафиня с извеждащо подаване, топката обаче бе изпита, а от това се възползва Марко Алонсо, който овладя и показа хладнокръвие, за да завърши блестящо положението и да даде ранен аванс на гостите.

В 21-ата минута дойде първото по-опасно положение за Виктория Пилзен, а Томаш Хори надскочи всички в наказателното на Барселона, за да стреля с глава, но ударът му срещна гредата и излезе. В 30-ата минута оъново домакините създадоха неприятности на испанския гранд. Лукаш Калвах проби с топката в крака в наказателното поле и стреля, но там стражът на Барселона показа страхотна реакция и спаси.

Феран Торес бе изведен от Рафиня в 41-ата минута и получи страхотен шанс да отбележи. Той обаче не успя да намери целта, тъй като опитът му за изстрел мина точно над напречната греда. Каталунците празнуваха няколко минути по-късно, когато в 44-ата минута Жорди Алба отклони центриране с глава, за да намери Феран Торес, който се справи великолепно и прати топката във вратата на домакините. ВАР прегледа ситуацията за засада, но такава нямаше и Барселона поведе с 2:0 на полувремето. 

Футболистът на Барселона Пабло Торе извърши нарушение в собственото си наказателно поле в 51-ата минута, а съдията без да се замисли отсъди дузпа. След това обаче ВАР накара реферът да прегледа ситуацията. Той го направи, но остави първоначалното си решение - дузпа. Томаш Хори се нагърби с отговорността да стреля и го направи по отличен начин, пращайки вратаря в грешния ъгъл на вратата. 

Радостта за домакините бе кратка, тъй като в 54-ата минута Рафина намери Феран Торес в наказателното поле, а той не сгреши и за втори път прати топката в мрежата.

В 63-ата минута Адам Вълканова намери Томаш Хори в наказателното поле с центриране, а вторият отбеляза в десния ъгъл на врата, след като стреля с глава. Секунди по-късно, в 65-ата минута Вацлав Пиларж получи шанс да стреля, но топката премина встрани от вратата. Барселона оцеля. 

Отново Рафиня центрира в 75-ата минута и намери Пабло Торе, който овладя топката и я изстреля в мрежата на Пилзен. 

Драмата в края на мача бе пълна. В 83-ата минута Ерик Ирка пропиля страхотна възможност за домакините. Той опита изстрел, който обаче срещна гредата. В 85-ата минута пък Гави падна в наказателното поле на Виктория Пилзен и поиска дузпа. Всички играчи се струпаха около съдията, който обаче не уважи претенциите на футболистите. 

Барселона Виктория Пилзен

източник: SofaScore