Наставникът на Байерн Леверкузен Шаби Алонсо няма време да празнува най-голямата победа в треньорската си кариера, тъй като отборът бързо трябва да измести фокуса от Лига Европа към Бундеслигата.

"Семейството ми беше тук, споделихме този красив момент. Но сега отново съм концентриран върху работата", каза той след двубоя.

Байер Леверкузен продължава на осминафиналите в Лига Европа, след като елиминира Монако с 5:3 след изпълнение на дузпи и общ резултат 5:5 от двата мача.Германският клуб ще проведе петъчната си тренировка в Княжеството и ще пътува обратно за родината едва в събота преди мача им от Бундеслигата срещу Фрайбург в неделя.

Спортният директор Зимон Ролфес похвали Алонсо след победата и каза, че треньорът е изиграл голяма роля за това постижение.

"Шаби беше много критикуван след уикенда, защото направи много смени", каза той, имайки предвид шестте промени в състава в сравнение с поражението с 2:3 от Майнц 05.

"Но ако той не беше направил това, ние нямаше да продължим напред в турнира. Следователно това беше и негова победа", добави Ролфес.

Алонсо каза, че "се наслаждава на този момент с моите играчи и е горд с тима", но подчерта: "Въпреки това имаме още дълъг път напред".

Автор: Ива Кръстева/БТА