Лидерът в Бундеслигата Байер Леверкузен беше на минути от края на серията им без поражение през целия сезон, но треньорът Шаби Алонсо заяви, че една евентуална загуба не го плаши. А за него е далеч по-важно как отборът ще реагира, когато тази загуба най-после се случи.

С вчерашното 2:2 като гост на Карабах (Азербайджан) в турнира Лига Европа Байер Леверкузен направи поредица от 35 срещи без поражение във всички турнири. Решаващ беше голът на Патрик Шик. Чехът се появи като резерва и в добавеното време вкара с глава след центриране на Роберт Андрих.

Германците изоставаха с 0:2 след първото полувреме и не само, а и до 20 минути преди края. Флориан Вирц намали с красиво изпълнение, изпращайки топката под гредата. Но попитан колко близо според него той и футболистите му са били до първата загуба за сезона, Алонсо отговори: "Ако трябва да съм честен, не съм твърде уплашен от евентуалната ни първа загуба. Тя ще дойде в един момент, ще се случи. Няма как да не стане, защото това е футболът. Не съм притеснен от този факт".

"Много по-важно е, че импулсът, настроението, моментът ни, енергията ни – вътре в съблекалнята, са добри. И се надявам, че това няма да се промени от една загуба, която ще допуснем в някакъв момент. Разбира се, важно е и как ще реагираме, как ще продължим след нея", допълни испанецът.

Байер Леверкузен, който приема азерите на 14-и март на своя стадион, има 10 точки преднина на върха в Бундеслигата 10 кръга преди края. Следващата им среща в първенството е в неделя като домакини на Волфсбург.