Карабах и Байер Леверкузен завършиха наравно 2:2 в първи мач от осминафиналите в Лига Европа. Домакините вкараха два гола на "Тофик Бахрамов" през първото полувреме чрез Ясин Бензия и Жуниньо. "Аспирините" се върнаха в мача в 70-ата минута чрез Флориан Виртц, а в добавеното време на срещата Патрик Шик изравни. 

Реваншът в Германия е след седмица. 

Двубоят започна с натиск на Карабах, който даде резултат в 26-ата минута. Жуниньо намери Ясин Бензия в наказателното поле и с мощен удар не остави шанс на Матей Ковар за 1:0. 

Във втората минута на добавеното време на първата част бившият футболист на Черно море Леандро Андраде изведе Жуниньо сам срещу вратаря на гостите и бразилецът вкара втори гол. 

Байер подобри играта си през второто полувреме, след като Шаби Алонсо направи промени в състава си. В 70-ата минута Флориан Виртц се оказа най-съобразителен в наказателното поле на Карабах и намали. 

В продължението на втората част "аспирините" стигнаха и до изравнителен гол. Тогава Роберт Андрих центрира в наказателното, където Патрик Шик с глава прати топката във вратата на бившия си съотборник Андрей Луньов.