Старши треньорът на Байер Леверкузен Шаби Алонсо не приема нищо за гарантирано преди реванша от осминафиналите в турнира Лига Европа срещу азербайджанския Карабах в четвъртък вечер. Двата състава завършиха при равенство 1:1 в първия двубой в Баку.

Алонсо наясно, че няма приоритет на трите фронта, на които се изявява тимът му - Бундеслигата, Купата на Германия и втория по сила клубен турнир по футбол в Европа.

"Концентрирани сме върху всички турнири. Искаме да продължим възможно най-далеч и в трите състезания", подчерта испанският специалист.

"Ще дадем всичко от себе си утре, а в неделя в Бундеслигата ни предстои мач срещу Фрайбуг. После имаме двубой за Купата на Германия", добави Шаби Алонсо.

Серията от мачове без загуба за Байер Леверкузен достигна 36, включително две победи в груповата фаза на Лига Европа срещу Карабах, но в Баку през миналата седмица германският тим се нуждаеше от изравнителен гол в последните минути на срещата.

Алонсо каза, че нито един отбор не е недосегаем. "Имаме добър състав, футболистите са гладни за още победи. Не говорим за финалния мач, а просто за следващия", заяви старши треньорът на Байер, а попита дали най-трудната за печелене титла е тази в Лига Европа, испанецът нарече всички турнири "трудни".

"Вероятно в турнира за Купата на страната пътят е най-кратък, а ние сме на полуфиналите. Все още има три етапа в Лига Европа, а това е дълъг път, докато месец май в Бундеслигата все още не е в главите ни", увери Шаби Алонсо. /БТА