Интер и Шахтьор Донецк се изправят един срещу друг тази вечер във втора полуфинална среща в Лига Европа. Победителят ще срещне вече класиралия се Севиля, който победи Манчестър Юнайтед с 2:1. Ние от Gong.bg ще проследим срещата между "нерадзурите" и украйнския гранд на живо.

Отборът на Антонио Конте излиза като фаворит в мача. "Интеристите" няма лесен път към полуфинала, след като отстраниха съставите на Хетафе и Байер Леверкузен съответно в осминафиналната и четвъртфиналната фаза. Сега предстои нов тежък тест срещу абсолютния хегемон в Украйна. 

Шахтьор, от своя страна, може би в известен смисъл е приятната изненада на тазгодишното издание на втория по сила европейски клубен турнир. Момчетата на Луис Кастро продължават традицията на клуба да играе актрактивен и атакуващ футбол, както и да постига сериозни успехи в този турнир. 

Отборът от Донецк е последният носител на Купата на УЕФА, печелейки отличието през 2009-та година. Сега, воделни от бившия стрелец на ЦСКА Жуниор Мораеш, украйнският гранд ще се опита да постори успеха на колегите си от преди 11 години.