Голямата звезда на Евертън Уейн Рууни не скри разочарованието си от краха срещу италианския Аталанта в Лига Европа. „Карамелите“ загубиха тежко у дома с 1:5 и се простиха с каквито и да е надежди в турнира, отпадайки безславно.

„Нищо не зависеше от този мач, освен нашата гордост. Не е приятно да губиш мачове. Това е много разочароващо. Всеки трябва да има някаква роля. Имаше смяна на мениджъра, но тя изигра положителна роля що се отнася до играта ни, ако изключим днешния мач, разбира се. Трябва да продължим да печелим точки във Висшата лига и да се изкачим в таблицата“, коментира Рууни.

Нов резил за Евертън в Европа

„Търсенето на нов мениджър е задача на борда. Това ще бъде тяхно събитие. Откакто дойде Дейвид Ънсуърт атмосферата в тима сред играчите е страхотна, записахме и някои позитивни резултати. Бордът трябва да вземе решение и съм сигурен, че те работят върху това“, каза още той.

Евертън е първият английски тим, който губи с толкова сериозен резултат в Лига Европа от 1996 година. Тогава загуба с 1:5 записа Нотингам Форест от германския гранд Байерн Мюнхен.