Отборите на Аталанта и Лион си осигуриха класиране в следващата фаза на Лига Европа, след като окупираха първите две места в група Е на турнира. От надпреварата отпаднаха тимовете на славния английски Евертън и Аполон Лимасол.

В мач от предпоследния кръг от груповата фаза, Евертън записа поредния си разочароващ резултат, губейки от Аталанта насред „Гудисън парк“. „Карамелите“ отстъпиха на италианския тим с 1:5, а головете за отбора от Бергамо отбеляза Брайън Кристанте, който се разписа на два пъти, Госенс и Корнелиус, който също вкара две попадения. Точен за домакините бе Сандро Рамирес.

След хубав пробив отдясно на Тимоти Кастане, топката бе подадена в центъра на наказателното поле, където футболист на гостите се размина с топката и не успя да нанесе удар, но това направи Кристанте, който насочи коженото кълбо в мрежата.

Футболистите на Аталанта продължиха да атакуват и да създават проблеми за домакините отдясно, където в лавата зона на отбраната на Евертън оперираше Куко Мартина.

В 28-ата минута домакините пропуснаха страхотна възможност. Кевин Миралас излезе на стрелкова позиция, но ударът му бе спасен от стража на гостите. Отбитата топка обаче попадна в краката на Сандро, който стреля силно, но крайно неточно над напречната греда.

Няколко минути преди почивката „карамелите“ отново нямаха късмет, когато удар на Том Дейвис бе избит от голлинията от Рафаел Толой.

Веднага след подновяването на играта през второто полувреме, гостите имаха страхотна възможност да удвоят преднината си, но Алехандро Гомес пропусна от бялата точка.

Нищо обаче не помогна на Евертън в 63-ата минута, когато Аталанта реализира второто си попадение в мача. Отново точен за гостите бе Кристанте, който засече с глава центриране от корнер.

Футболистите на Дейвид Ънсуърт все пак показаха характер и успяха да реализират почетно попадение. След добра контраатака за домакините в 71-ата минута Сандро Рамирес завърши нападението с техничен удар в долния десен ъгъл на вратата.

В заключителните няколко минути на срещата на „Гудисън“, Евертън тотално свали гарда и допусна нови два гола във вратата си. Робин Госенс и Андреас Корнелиус

В другия мач от групата Лион очаквано нямаше проблеми при домакинството си на кипърския Аполон Лимасол. Французите решиха всичко в мача още през първото полувреме, когато успяха да реализират две безответни попадения. Муктар Диакаби откри за Лион в 29-ата минута, а само три по-късно Набил Фекир удвои. През втората част домакините реализираха още на два пъти за крайното 4:0. Точни бяха Мариано Диас и Миазин Маолида.

Така борбата в групата приключи кръг преди края. Аталанта и Лион заемат първата и втора позиция в класирането с по 11 точки, Аполон е трети с три, а големият фаворит в групата при жребия Евертън на последното място със само една точка.