Старши треньорът на Олимпик Марсилия Руди Гарсия заяви, че тимът ще бъде в ролята на аутсайдер на финала в Лига Европа срещу Атлетико Мадрид. Както е известно, в четвъртък Марсилия допусна загуба с 1:2 в реванша от полуфиналите на РБ Залцбург, но след общ резултат 3:2 отстрани съперника.

Марсилия изстрада финала с гол в продълженията срещу Залцбург

Първият мач завърши при победа от 2:0 за Олимпик Марсилия, а редовното време в реванша приключи при резултат 2:0 за РБ Залцбург, което прати двубоя в продължения. Голът с цената на европейски финал за френския тим бе дело на португалеца Роландо в 116-ата минута на срещата. Попадението обаче бе белязано от съдийска грешка.

"Заслужено сме на финал. Все още обаче, не сме спечелили нищо. Ние ще сме аутсайдер срещу Атлетико, но на финал всичко е възможно", смята Гарсия.

"Бях абсолютно сигурен, че ще вкараме гол като гост и ще се класираме за финала. Час по-скоро системата VAR трябва да се въведе в евротурнирите. Тогава няма да говорим за епизоди като този с втория гол на домакините, който беше от засада, както и за ъгловия удар, след който Роландо вкара гола за нас", добави наставникът на френския гранд.

Финалът между Атлетико Мадрид и Олимпик Марсилия е на 16 май в Лион.