Тежък жребий за Лудогорец в Лига Европа. Българският шампион ще трябва да се изправи срещу отборите на Брага, Хофенхайм и Истанбул Башакшехир в група C на втория най-престижен европейски клубен турнир.  

Участниците бяха разпределени в четири урни на база клубния си коефициент, като всяка от 12-те групи съдържаше по един тим от всяка урна. Разградчани бяха поставени във втора урна. Мачовете от група C ще се изиграят на 14 и 28 септември, 19 октомври, 2 и 23 ноември, а последният кръг ще бъде на 7 декември.

Пълният жребий за Лига Европа

Водачът в групата e Брага. Португалският тим достигна до тук, след като успя да отстрани шведския АИК след равенство 1:1 като гост и победа с 2:1 на “Ещадио Мунисипал де Брага”. В плейофите “оръжейниците” записаха две победи срещу исландския Ханарфьордюр и след общ резултат 5:3 прекрачиха прага на групите.

От трета урна бе изтеглен германският Хофенхайм, който изпадна от плейофите на Шампионската лига след две загуби от английския гранд Ливърпул. Като домакин Хофенхайм имаше шанс да сътвори изненада, след като в последните минути успя да върне един гол, но двубоят завърши при резултат 1:2. Във втория мач мърсисайдци буквално отвяха германския тим с 4:2 и ги изпратиха директно в групите на ЛЕ.

Какви са шансовете на Лудогорец - дай своя глас!

Четвъртият съперник на "орлите" - турският Истанбул Башакшехир започна своя поход в Шампионската лига от третия квалификационен кръг. Там турците записаха едно равенство и победа над Брюж, които се оказаха достатъчни, за да си осигурят място в плейофите за влизане в групите на най-престижния клубен турнир. На пътя им стоеше само испанския Севиля, който успя да се наложи над домакините от Истанбул с 2:1 в първия мач, но бе доста разколебан в реванша. Истанбул Башакшехир дори поведе с 1:0 на "Рамон Санчес Писхуан", а след това допусна пълен обрат. В края на срещата гостите отново изравниха и имаха възможност да сътворят истинска сензация, като само липсата на късмет ги лиши от подвига. При турците в момента се подвизава бившият футболист на Лудогорец Жуниор Кайсара. До това лято, в което Джонатан Кафу бе продаден в Бордо за 7,5 милиона евро, Кайсара бе рекордният изходящ трансфер за разградчани (Шалке 04 брои 6 милиона евро за бранителя през 2015 година).