Време е за реваншите от полуфиналите в Лига Европа. Тази вечер ще станат ясни финалистите във втория по сила клубен европейски турнир. Двубоите Севиля - Ювентус и Байер Леверкузен - Рома, които започват в 22.00 часа, ще определят кои отбори ще пътуват до Будапеща на 31 май.
 
Преди седмица Ювентус и Севиля завършиха 1:1, като домакините от Торино се добраха до скъпоценния гол дълбоко в добавеното време чрез Федерико Гати. Юсеф Ен-Несири (26) се разписа за испанците.
Очакванията са за равностоен реванш и на “Рамон Санчес Писхуан”. Андалусийците са едва десети в класирането на Ла Лига, но имат възможността да се класират за седмия си финал в турнира. "Бианконерите” са втори в  Серия А, като за последно са играли финал в този турнир, когато той още се казваше Купата на УЕФА или по-точно през 1995 година. 
 
Вторият полуфинал между Байер Леверкузен и Рома също крие интрига, защото "вълците" взеха минимален успех преди седмица. Тимът на Моуриньо измъкна победа с 1:0 на “Олимпико” благодарение на гола на Едоардо Бове (63). Леверкузен, който заема седмото място в Бундеслигата, има спечелена Купа на УЕФА през 1988 година. Рома, който е шести в класирането на Серия "А" спечели първото издание на Лигата на конференциите, след като през миналата година надвиха Фейенорд с 1:0 в Тирана.
 

22:00  |  Байер Леверкузен - Рома (0:1 в първия мач)

22:00  |  Севиля - Ювентус (1:1 в първия мач)