Спортният директор Зимон Ролфес е оптимист, че Байер Леверкузен може да обърне Рома в полуфиналите на Лига Европа и да достигне първия си финал в европейски клубен турнир от 2002 година насам.

"Аспирините" загубиха първия мач с 0:1 на "Олимпико", но в четвъртък ще имат възможност да вземат реванш пред собствена публика.

"Сценарият пред нас е съвсем прост. Трябва да спечелим и да подходим към мача с тази идея", каза Ролфес ден преди срещата.

На "БайАрена" се очаква да присъстват над 30 000 души, като билетите свършиха само за 90 минути.

"Атмосферата в първия мач в Рим беше страхотна. Но и утре ще бъде такава. През последните седмици се усеща каква специална връзка има между отбора и нашите фенове. Уверен съм, че атмосферата ще бъде като в леговището на лъвове и това ще ни помогне", добави Ролфес.

Подобно мнение изказа и вратарят на Байер Лукаш Храдецки.

"Еуфорията в клуба се усеща навсякъде. Невероятно е какво постигнахме след лошия старт на сезона и каква емоция има сега около клуба. Преди три години играхме четвъртфинал в Лига Европа пред празни трибуни. После играхме и финал за купата на Германия, отново на празен стадион. Затова и този мач е толкова специален за нас. Това е смисълът на футбола", каза финландският вратар.

За последно Байер спечели европейски турнир през 1988 година, когато триумфира с Купата на УЕФА.