Отборите на Манчестър Юнайтед и Севиля завършиха при резултат 2:2 в първи 1/4-финален сблъсък от Лига Европа. Марсел Забитцер се разписа на два пъти в 14-ата и 21-ата минута на срещата. 

Пет минути преди края на мача се стигна до автогол на Тайрел Маласия, а в продълженията на двубоя Севиля изравни отново с автогол, този път на Хари Магуайър. Така развръзката остана за реванша в Испания през следващата седмица.


Gulliver/GettyImages
58 снимки

Още в 27-ата секунда на мача топката попадна във вратата на севилци. Антони Марсиал бе изведен от Джейдън Санчо и не сгреши, преодолявайки Боно. Светкавичното попадение обаче бе отменено заради засада на нападателя. 

В 10-ата минута гостите опитаха заучено изпълнение на статично положение, което доведе до удар към вратата на Де Хеа, който бе отразен. След това Гонсало Монтиел опита мощен изстрел от сериозна дистанция, който бе блокиран.

Три минути след това "червените дяволи" прехвърлиха опасността пред вратата на Боно. Антони шутира от трудна позиция, а само добрата намеса на стража спаси севилци. Последва корнер, от който домакините не се възползваха по добър начин. 

Марсел Забитцер откри резултата в 14-ата минута. Той се оказа на върха на атаката и бе изведен е наказателното поле на Севиля. Той си пое топката добре и я прати в мрежата за 1:0.

Отново Забитцер се оказа на отлична позиция след страхотна комбинация на "червените дяволи". Той нахлу в пеналтерията на гостите и за втори път прати топката във вратата, пазена от Боно - 2:0.

В 32-ата минута домакините отново бяха много близо до гола, а Забитцер бе на косъм от хеттрика. До това се стигна след разбъркване и два удара към стража на Севиля, който все пак успя да се намеси.

Пет минути преди края на първото полувреме нарушение на Ламела срещу Каземиро бе преразгледано за червен картон, но след проверката с ВАР главният съдия даде само жълт картон на футболиста от гостите.

В последните секунди на първата част Севиля бе близо до попадението след корнер. Давид де Хеа се намеси отлично, но топката отново бе в опасна зона, на сантиметри от голлинията, където Ламела се опита да я добави в мрежата с глава, но бе изпреварен от Варан, който изчисти. 

Второто полувреме започна с добър шанс за Севиля, но гостите не успяха да стигнат до гола. В 55-ата минута Санчо тръгна на индивидуален рейд и се справи с един от защитниците на испанския тим, но след това бе съборен от друг в наказателното поле на севилци. Все пак съдията показа, че няма основания за дузпа и остави играта да продължи.

В 61-ата минута Антони бе изведен от Уан-Бисака при контраатака на "червените дяволи". Бразилецът нахлу в пеналтерията и успя да си нагласи топката на левия крак, след което стреля. Топката срещна страничния стълб на вратата и излезе.

В 75-ата минута гостите пробваха на два пъти остри центрирания отдясно, но и при двата случая домакините се справиха. Минута след това Иван Ракитич опита изстрел от далечна дистанция, който обаче прелетя на метри от вратата. 

Севиля започна все по-уверено да поглежда към вратата на "червените дяволи" и в 85-ата минута гостите нанесоха своя удар. Хесус Навас бе намерен на далечната греда, а той пусна паз по земята, който рикошира в краката на Еланга, а след това попадна в мрежата на манчестърци. 

Минута преди края на редовното време Сусо шутира, но опитът му бе блокиран. Малко след това Давид де Хеа отново се намеси героично, за да запази крехката преднина на манчестърци.

В продълженията Ел Несири се извиси във въздуха, за да стреля с глава. Топката рикошира от главата на влезлия от скамейката Хари Магуайър, а след това попадна в мрежата на "червените дяволи" за втори път. 

FT / Манчестър Юнайтед - Севиля 2:2

1:0 Марсел Забитцер 14'

2:0 Марсел Забитцер 21'

2:1 Тайрел Маласия 85' (авт)

2:2 Хари Магуайър 90+3' (авт)

Стартовите състави на двата отбора:

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: 1. Давид де Хеа, 29. Аарътн Уан-Бисака, 19. Рафаел Варан, 6. Лисандро Мартинес, 12. Тайлър Маласия, 18. Каземиро, 15. Марсел Забитцер, 25. Джейдън Санчо, 8. Бруно Фернандеш, 21. Антони, 9. Антони Марсиал

Старши треньор: Ерик тен Хаг

СЕВИЛЯ: 13. Боно, 2. Гонсало Монтиел, 14. Тонги Нианзу, 23. Маркао, 19. Маркос Акуня, 6. Неманя Гудел, 29. Фернандо, 55. Лукас Окампос, 10. Иван Ракитич, 21. Оливер Торес, 17. Ерик Ламела

Старши треньор: Хосе Луис Мендилибар